מאז ומתמיד רשלנות רפואית העסיקה אותנו מסיבות כאלה ואחרות. בין אם מדובר על רשלנות רפואית שחוויתם בעצמכם או אחד מבני משפחתכם. אם בעבר לא היה לכם מה לעשות בנידון, כיום עומדים לרשותכם כלים רבים. אין סיבה שתשלימו עם רשלנות רפואית, בטח אם היא הביאה איתה פגיעה משמעותית. כדי לקבל את המענה המתאים יהיה עליכם להבין מה הצעד הנכון שאותו תוכלו לעשות. האם כדאי לכם לתבוע את הרופא או את המרפאה שבה ביצעתם את הטיפול? זוהי שאלת מיליון הדולר שתרצו לקבל עליה תשובה מראש. לפני שתובעים חשוב להבין את ההשלכות של מהלך מהסוג הזה, בין אם לחיוב ובין אם לשלילה.
האם כדאי להגיש תביעה?
באופן גורף כדאי לתבוע את הרופא או את המרפאה שבה בוצע הטיפול במקרה של רשלנות רפואית. קודם כל כי זוהי החובה המוסרית שלכם כלפי עצמכם או כלפי מי שנפגע מהטיפול. בו בזמן עליכם להבין כי הרופא או המרפאה עשויים לפגוע בעוד אנשים אחרים שלא קשורים אליכם. מהלך מהסוג הזה יאפשר לכם לדעת כי תוכלו לעצור אותם מלבצע זאת. במציאות של ימינו יש לכם כוח חסר תקדים בידיים שיהיה עליכם לנצל אותו ביתר שאת. אם לא תתבעו את הרופא או את המרפאה הדברים ימשכו בדיוק כפי שהם.
איך מגישים תביעת רשלנות רפואית?
תביעת רשלנות רפואית היא תביעה מסובכת שבה חובתכם ההוכחה היא רק עליכם. כלומר אתם אלה שאמורים להראות כי אכן התבצעה רשלנות רפואית משמעותית. לא כל מקרה של רשלנות רפואית יגרום לכך שתהיו זכאים לקבל פיצוי או כל דבר מהסוג הזה. התביעה תתבצע לאחר שאספתם את כל המסמכים הרפואיים הנוגעים למקרה שחוויתם. לאחר איסוף כל המסמכים תוכלו להגיש את התביעה, אך מוטב שלא תעשו אותה באופן עצמאי.
מי מוסמך להגיש תביעת רשלנות?
ישנה אפשרות כי תגישו את התביעה בעצמכם, ללא עזרה של איש מקצוע. אך ללא סיוע והכוונה, הסיכויים לקבלת הפיצוי המגיע לכם יהיו נמוכים. מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית, אשר מומחה בטיפול תביעות רשלנות. הוא ידע כיצד להפיק את מירב התועלת מהמצב אליו נקלעתם.