מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית יוצאים בהמלצות לקראת חג הפסח ומייעצים כיצד נוכל לעבור את החג בשלום, בלי תוספת במשקל ובזהירות.
ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) במרכז שניידר לרפואת ילדים,. מזכיר כי מדי שנה מגיעים לבתי חולים ילדים שנפגעו ממגע עם חומרי ניקוי. שנשארו ללא השגחה במהלך ניקיונות פסח.
לפיכך מומלץ לאחסן במקום גבוה ונעול את חומרי הניקוי. בכדי להרחיקם מהישג ידם של הילדים. רצוי לזכור כי סודה קאוסטית או חומצות חזקות עלולות ליצור כוויות קשות על העור והריריות. כמו כן:
- אין לאחסן חומרי ניקוי בבקבוקי שתייה ריקים (כמו בקבוק מים ריק). חשיפה לא בטיחותית לחומרי ניקוי. בעיקר לשומנים הנמכרים בנוזל ובתרסיס. עלולה לגרום לפגיעות מסוגים שונים כמו צריבה. פצע או כוויות בדרגות חומרה שונות. כמו כן, הקפידו להרחיק תרופות מהישג ידם של ילדים.
- כשמשתמשים בחומרי ניקוי וחיטוי. יש להקפיד ללבוש כפפות על מנת למנוע מגע בין עור הידיים לחומרים העלולים לגרום לגירוי העור ולכוויות. במקרה של בליעת חומרי ניקוי. אין לגרום להקאה כיוון שזו עלולה להחמיר את הפגיעה. יש להעביר את הילד לקבלת עזרה רפואית. יחד עם חומר הניקוי.
- במקרה וקיימת פגיעה מחומרי ניקוי בעיניים או בעור. מומלץ לשטוף את המקום הפגוע תחת מים זורמים. למשך מספר דקות ולפנות לעזרה רפואית.
- אין לתת לילדים מתחת לגיל 5 פיצוחים מכל סוג שהוא: אגוזים. בוטנים. גרעינים. קשיו ושקדים. ובנוסף חשוב להקפיד שלא להשאיר בהישג ידם של ילדים עד גיל 5 פיצוחים מכל סוג שהוא.
- בזמן "הגעלת כלים" לפסח. יש להרחיק את הילדים הקטנים מקרבת דודי המים. בשנים קודמות הגיעו לחדר המיון תינוקות וילדים. אשר נכוו כוויות קשות כתוצאה מנפילה למים או התזה של מים רותחים על הגוף.
- בזמן ניקיון ואוורור הבית. יש להרחיק מידי ילדים את ערכות המגן שבמהלך השנה מאופסנות רחוק מהישג ידם. בערכות המגן מצוי מזרק אטרופין. וילדים עלולים להזריק חומר זה לעצמם בטעות.
דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים. מזכירה שחשוב להקפיד על שתיית מים:
שתיית מים חשובה מאד בכל ימי השנה. אך במיוחד בפסח. אנו זקוקים לנוזלים על מנת להתגבר על יובש המצות כמו כן מכיון שהמצה יבשה אנו נוטים לשבוע ממנה פחות. ולכן רצוי לשלב שתיית מים אשר מספקת לנו את הנוזלים החסרים ותורמת לתחושת שובע. מאכלי פסח עשירים בקלוריות. לכן יש לשים לב כי הערך הקלורי של מצה שווה לשתי פרוסות לחם רגיל או 4 פרוסות לחם קל. 2 קניידלעך שווי ערך לפרוסת לחם. וכן מאכלים מסורתים של החג כמו המצות המטוגנות ושאר המאכלים המטוגנים המוצעים לנו בחג. ערכם הקלורי גבוה. מומלץ לאפות מאכלים במקום לטגן אותם.
לאוכלי קטניות מומלץ לאכול פריכיות אורז במקום מצות. ולשלב קטניות כמו שעועית. עדשים. וחומוס. זו גם הזדמנות לנסות קמחים שונים כמו קמח חומוס. קמח עדשים. קינואה. וקמח שקדים. אגוזים. שקדים ובוטנים נמנים על המזונות הפופולריים בחג. הם מהווים מקור טוב לשומנים הנחשבים טובים ובריאים. מכילים גם סיבים תזונתיים שחשובים לבריאות מערכת העיכול. ומכילים ויטמינים ומינרלים.
לצד היתרונות. יש לזכור כי הם מכילים כמות גבוהה של קלוריות. ולכן יש לצרוך מהם במידה מועטה. לא בחופנים אלא ביחידות בודדות. בכל מקרה חשוב לזכור כי אגוזים. שקדים. ובוטנים מהווים סכנת חנק לילדים מתחת לגיל 5.
פסח מסמל את האביב, המביא איתו ימים יפים ונעימים. אותם מומלץ לנצל לפעילות גופנית לכל המשפחה. חשוב לזכור כי פעילות גופנית. מעבר לתועלת הבריאותית. משפרת את ההרגשה ואת מצב הרוח.