לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, פרופ' משה בן עמי, מנהל האגף לאם ולילוד במרכז הרפואי פדה-פוריה, מדגיש כי אין הוכחות שוירוס הקורונה מועבר בהנקה. ההמלצה לנשים מניקות: אל תפסיקו להניק, תוך הקפדה על היגיינה ומסיכה.
פרופ' משה בן עמי, מנהל האגף לאם ולילוד במרכז הרפואי פדה-פוריה,
ציין הבוקר כי ניכר שנגיף הקורונה והגל השני עימו מתמודדים עכשיו בישראל, מדאיג ומעלה אינספור שאלות בקרב הנשים במהלך חודשי ההיריון וגם לאחר הלידה.
"מאז הגל הראשון יש יותר מידע והצטברו בקרב המומחים בעולם יותר נתונים המעידים על כך שהמחלה קשה יותר בנשים הרות. המרכז האמריקאי לבקרת מחלות פרסם נתונים על 8,200 נשים בהריון שחלו בקורונה: אשפוז נשים בהריון גבוה פי 5 בהשוואה לנשים לא הרות. גם האשפוז בטיפול נמרץ והצורך בהנשמה היו גבוהים יותר. אשפוז בטיפול נמרץ גבוה פי 1.5 בהשוואה לנשים לא הרות. צורך בהנשמה גבוה פי 1.7 לעומת זאת אין הבדל בשיעור התמותה ,1:500".
גם בניתוחים קיסריים רואים השפעה משמעותית לנגיף. פרופ' בן עמי מציין כי "בוצעו 50% יותר ניתוחיים קיסריים לנשים הרות חולות בקורונה. כמו כן, נרשמו יותר סיבוכים לאחר הלידה, מדובר על הבדל משמעותי, פי שלושה יותר סיבוכים כמו : דימומים, זיהומים וקרישיות יתר".
לגבי לידה מוקדמת מדגיש פרופ' בן עמי, "זהו הסיכון המשמעותי ביותר, אחוז הלידות המוקדמות נע בין 25% ל-70% לפי מחקרים שונים. זאת לעומת 5-10% באוכלוסייה הכללית. אבל אין מידע שמצביע על הפלות בשכיחות גבוהה יותר. ובשאלה האם הנגיף גורם למומים מולדים? אני יכול להרגיע את הנשים ולומר שנכון לעכשיו אין כל עדויות לכך".
לסיכום,
לרגל שבוע ההנקה החל השבוע, מדגיש פרופ' בן עמי "אין הוכחות שווירוס הקורונה מועבר עם חלב אם. ההמלצה לנשים מניקות- אל תפסיקו להניק, תוך הקפדה על היגיינה ומסיכה. ההמלצות שלנו לנשים בהריון בתקופה זו הן שתיים, להקפיד מאד על ההנחיות החשובות: היגיינת ידיים, ריחוק חברתי ועטית מסיכה . בנוסף, מאד חשוב למרות הקושי, לא להזניח את מעקב ההיריון השגרתי".