אם יש מחלה שכולנו מכירים את שמה, זו כמובן מחלת הסוכרת. עוד ועוד אנשים חולים במחלה הזאת בעידן המודרני, והאמת היא, שהיום כמעט כולנו מכירים אנשים שסובלים מהמחלה הזאת. מי שסובל מסוכרת צריך להשתמש בכלי כמו מכשיר לבדיקת סוכר כדי לנהל את מחלתו בצורה יעילה. הבדיקות מאפשרות לעקוב אחרי רמות הגלוקוז בדם, מה שמסייע לקבל החלטות נכונות לגבי תזונה, תרופות ופעילות גופנית. לכן, אם גם אתם סובלים מסוכרת, ולא משנה באיזו דרגת חומרה, כדאי שתיקנו לעצמכם מכשיר כזה ותתחילו לעשות בו שימוש בכל יום.
מהם היתרונות של שימוש במכשיר מסוג כזה?
זה לא במקרה שהיום כמעט כל אדם שסובל מסוכרת מחזיק בביתו מכשיר לבדיקת סוכר. יש לשימוש במכשיר הזה לא מעט יתרונות משמעותיים ביותר, כמו למשל:
- ניטור באופן רציף וקבוע – מכשירים לניהול עצמי מאפשרים למשתמשים לקבל מידע מידי על רמות הסוכר בדמם.
- הפחתה משמעותית של סיכונים – ניטור סדיר בעזרת מכשיר לבדיקת סוכר מסייע במניעת סיבוכים ארוכי טווח כמו מחלות לב, בעיות בעיניים ובעיות בכליות.
- התאמה אישית ומלאה של הטיפול רצוי – תוצאות הבדיקות מאפשרות לרופאים להתאים את הטיפול התרופתי בצורה מדויקת יותר לכל מטופל.
בהחלט ניתן לומר שבעזרת מכשיר לבדיקת סוכר אפשר לשמור על איכות חיים גבוהה יותר ולכן, אם תוכלו גם אתם לבחור לכם מכשיר כזה עוד היום, למה לדחות זאת עוד ועוד?
הכירו את סוגי המכשירים הקיימים
סוכרת היא מחלה כרונית הפוגעת באנשים רבים ברחבי העולם. לכן אנחנו רואים שיש היום גם הרבה מאוד סוגים של מכשירים שמטרתם אחת: לבדוק את רמות הסוכר בדם. מצד אחד, זה נהדר כי זה אומר שניתן לבחור בין מגוון רחב של מכשירים שונים לבדיקות סוכר. מצד שני, זה גם עלול להיות מבלבל, כי מה אתם באמת יודעים על בחירת מכשיר לבדיקת סוכר? כדי שתוכלו להבין איזה מכשיר אתם מעדיפים, כדאי שתכירו תחילה את האופציות הקיימות וגם תבינו איך כל מכשיר פועל. קיימים שני סוגים עיקריים של מכשירים לבדיקת סוכר והם:
- מכשיר לניהול עצמי – מכשיר כזה מיועד לשימוש ביתי. הוא מבוסס לרוב על דקירות האצבע לצורך דגימת הדם והוא מודד למעשה את רמות הגלוקוז בדם ומציג את התוצאה על מסך קטן. בדיקות אלו נחשבות ליעילות, אך דורשות מהמשתמש לקחת דגימות דם מספר פעמים ביום.
- מערכת ניטור רציף של גלוקוז (CGM) – מערכות אלו כוללות חיישן שמונח מתחת לעור ומנטר את רמות הסוכר בדם באופן רציף. המידע מועבר באופן אוטומטי למכשיר נייד, מה שמאפשר למשתמש לעקוב אחרי השינויים ברמות הסוכר לאורך היום.
כיצד פועלים המכשירים?
כדי שתוכלו להחליט באיזה מכשיר לבדיקת סוכר אתם מעוניינים, אתם צריכים גם להבין כיצד הם פועלים. העקרון כאן פשוט, שכן מכשירים לבדיקת סוכר עובדים על עיקרון של כימיה של דם. כאשר דוקרים את האצבע, כמות קטנה של דם יוצאת ונשמרת במכשיר. במכשירים הביתיים, הדם מתערבב עם כימיקלים המייצרים תגובה כימית שמאפשרת לקבוע את רמת הגלוקוז. במערכות CGM, החיישן מזהה שינויים ברמות הגלוקוז בנוזל הבין-תאי ומשדר את המידע למכשיר הנייד. בשתי האופציות האלה אנחנו רואים שהיעילות גבוהה מאוד. חשוב שתבינו: ככל שתמדדו את רמות הסוכר שלכם על בסיס קבוע ומדויק יותר, כך תוכלו לנהל יותר בקלות את המחלה. בהחלט ייתכן שתוכלו, על ידי שינוי הדיאטה ופעילות גופנית, לחיות גם ללא תרופות, אך חשוב ביותר להיות עם האצבע על הדופק בכל רגע נתון. לכן חשוב כל כך לבחור מכשיר לבדיקת סוכר, ויפה שעה אחת קודם.