10 חברות בריאות מובילות בבריטניה מתעניינות בפתרונות טכנולוגיים ישראליים כחלק מהמאמץ של מערכת הבריאות הבריטית לזכות ביתרון טכנולוגי, לטפל בנושאים כמו צפיפות במרפאות ומחסור במשאבים, ולבנות שירותי בריאות מודרניים ויעילים יותר.
AstraZeneca, NHSX, Care UK, Walgreens Boots Alliance, Amazon Web Sevices יארחו משלחת של חברות טכנולוגיה חדשניות מישראל לשלושה ימים ייעודיים בלונדון, במסגרתם החברות יציגו את המוצר שלהן ויערכו פגישות אחד על אחד עם בעלי התפקידים הרלוונטיים. קרן ההון המובילה LocalGlobe תציג את חברי המשלחת למשקיעים מובילים בתחום.
10 הסטארטפים נבחרו כחלק מ-TeXchange, תוכנית חילופי טכנולוגיה בריטית – ישראלית ייחודית היוצאת לדרך זו הפעם השמינית ומטרתה לחבר בין פתרונות דיגיטליים מבטיחים מישראל ובין תאגידים בבריטניה. התוכנית היא יוזמה של מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל (UK Israel Tech Hub) בשגרירות הבריטית בישראל.
הגברת הנוכחות של בינה מלאכותית בכל הסקטורים היא חלק ממסמך מדיניות של משרד האוצר הבריטי מנובמבר 2017 שבו צוין כי הממשלה הבריטית מתכוונת להקצות 75 מיליון ליש"ט למימוש המלצות דו"ח מומחים בלתי תלוי בנושא בינה מלאכותית. במסמך נכתב כי בין השאר הממשלה מתכוונת להקצות משאבים מיוחדים לכלים טכנולוגיים בתחום הבריאות, אותם היא תיארה כ"נשק חדש במלחמה כנגד התחלואה". המדיניות הזו מקודמת אף ביתר שאת על ידי שר הבריאות הבריטי מאט הנקוק Matt Hancock, וכוללת את תוכנית עשר השנים של ה-NHS (ארגון הבריאות הבריטי העולמי), את המלצות טופול (Topol review) ואת השקתה של מעבדת הבינה המלאכותית של ה-NHS בהשקעה של 250 מיליון ליש"ט.
הטכנולוגיה הישראלית כבר הוכיחה את עצמה כמובילה בינלאומית בפתרונות טכנולוגיים
סמואל קרונין, מנהל תחום חדשנות בבריאות ב-UKITH, אמר: "הטכנולוגיה הישראלית כבר הוכיחה את עצמה כמובילה בינלאומית בפתרונות טכנולוגיים וחדשנות בבריאות ובמיוחד בתחומי בינה מלאכותית (AI), ראייה ממוחשבת, ניתוח ביג דאטה ואנליטיקה תצפיתית, בין השאר. הניסיון הרב של הסקטור הטכנולוגי-רפואי והאופי החדשני שלו הופכים את ישראל למועמדת המושלמת לשותפה של בריטניה לביסוס שירותי בריאות מתקדמים".
TeXchange היא תוכנית שנתית של מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל שבמסגרתה נחתמו בעבר 20 שותפויות עסקיות בין בריטניה וישראל. בשנים האחרונות, תוכנית התמקדה בערים חכמות, אבטחת סייבר, קמעונאות דיגיטלית, פינטק ועוד. מאות חברות בריטיות ו-60 חברות ישראליות לקחו חלק בתוכנית TeXchange בעבר ובכל פעם חלה גדילה במספר החברות הבריטיות המשתתפות. החברות הישראליות המשתתפות בתוכנית השנה כוללות את Binah.ai, Breezometer, EarlySense, Medial EarlySign, Medivizor, docdok.health, Sivan Innovation, Selfit Medical and Vaica Medical.
שגריר בריטניה בישראל, ניל וויגן, אמר: "התוכנית הזו היא חלק חשוב מהשותפות היציבה, העמוקה והחדשנית בין ישראל ובריטניה. חשיבותה של החדשנות בתחום הבריאות רק הולכת וגוברת בבריטניה, שיכולה להרוויח המון מהיכולות הישראליות בתחום".
מת'יו גולד, מנכ"ל NHSX, אמר: "באנליטיקות חיזוי, ישראל הראתה התקדמות מרשימה בבריאות הציבור, ול-NHS בהחלט יש הרבה ללמוד ממנה".
דן הפטון, ראש חטיבת החדשנות והטכנולגיה באסטרהזניקה, אמר: "הטכנולוגיה החדשנית הישראלית מושכת את תשומת הלב שלנו בכך שהיא יודעת לעבור מהר משלב המחקר לשלב הגשת הפתרונות".