לא מעט אנשים, בארץ ובעולם בכלל, מוצאים את עצמם מתמודדים עם זמזום מטריד באוזן אשר מקשה עליהם לתפקד ביום יום ולבצע פעולות שגרתיות שונות. מדובר על זמזום שנוצר עם הזמן ואיננו מניח להם.
תופעה זו נקראת טינטון והיא נחשבת לשכיחה יחסית. אנחנו מכירים אותה בשני מצבים, זמני וקבוע. טינטון זמני זה מקרה שיכול להיווצר כתוצאה ממחלה, דלקת, הצטברות נוזלים או שעווה באוזן, חשיפה לרעש מסוים ועוד. במקרים רבים זה יחלוף אחרי מספר ימים, כשייתכן מאוד ולא יהיה צורך לעשות שום דבר לשם כך, הזמזום יחלוף מעצמו.
טינטון קבוע לעומת זאת, הוא מצב שונה לגמרי. מדובר על תופעה שנגרמת כתוצאה מירידה באיכות השמיעה, חשיפה ממושכת לרעשים, פגיעה באחד מחלקי האוזן הפנימיים, וכן כתוצאה מהזדקנות. במקרים כאלה, הרעש עלול להיות הרבה יותר מטריד וכאמור, הוא לא ייעלם זה מצב קבוע שאי אפשר להתגבר עליו.
לצערנו, עד היום לא נמצאה דרך להתמודד עם טינטון באופן קבוע. המטרה של הרופאים והמטפלים השונים היא לייצר מצב בו אפשר לחיות עם התופעה מבלי שהוא ישפיע על התפקוד היומיומי, בין אם זה מבחינה פיזית, בריאותית או נפשית.
איך מטפלים בטינטון?
טינטון הוא זמזום שאנחנו שומעים אשר מגיע ממקור פנימי ולא חיצוני. במילים אחרות, אף אחד אחר לא שומע אותו מלבדנו. לכן, הרבה פעמים אנשים לא יבינו עם מה אנחנו מתמודדים ולמה אנחנו מתכוונים כשאנו מספרים להם שיש זמזום של רעש שמפריע את מנוחתנו.
אחרי שמתבצע אבחון ראשוני של התופעה, כולל אבחון של מצב האוזניים, חיצוני ופנימי, אז אפשר לדעת איך להתמודד עם הבעיה. כאמור, לצערנו, אין פתרון אמיתי לבעיה, כלומר אנחנו לא יכולים להעלים אותה, אך אנחנו יכולים למצוא דרכים כיצד להקל על התפקוד ושגרת החיים שלנו לאורך זמן. חשוב לציין, 5 אחוז מכלל האוכלוסייה מתמודדים עם טינטון קבוע. זאת בזאת שכמעט שליש מהאוכלוסייה יתמודדו בשלב מסוים בחיים עם טינטון זמני (זה יכול להיות גם במקרה של התקררות או מחלה קלה אחרת).
הטיפול יכול לכלול תרופות שונות שירגיעו אותנו או יפחיתו במידה מסוימת את רמת הטינטון, טיפול מניעתי שיאפשר לנו לצמצם את החשיפה לרעש (כולל שינוי הרגלי תזונה, הפסקת עישון ועוד), טיפול באמצעות ביופידבק, מיסוך, טיפול משלים (דיקור), או טיפול נפשי שנועד להקל עלינו להתמודד עם הקשיים שהטינטון יוצר.
מי מתמודד עם תופעה זו?
בעיקרון, כל אחד יכול למצוא את עצמו בשלב מסוים מתמודד עם טינטון. עם זאת, מרבית המקרים מתרחשים בגילאים מאוחרים. השכיחות עולה ככל שעולה הגיל. על מנת להימנע מלהגיע למצב כזה, מוטב שנשקיע זמן בשינוי הרגלי חיים בגיל צעיר, על מנת שלא נגיע לסיטואציה בגיל מבוגר, בה אנחנו מתמודדים עם טינטון.