בתקופת ההיריון קיימת חשיבות רבה בשמירה על בריאותה של ההריונית והעובר. על מנת להקל בכאבים ולתרום להגנה על העובר, ניתן לשלב שימוש במספר סוגים של תה.
ראשית כל חשוב לציין שבתקופת ההיריון מומלץ כמובן להימנע מכמות רבה של קפאין – לא יותר מ-200 מ"ג ביום. כמות השווה לארבע כוסות תה. השארת שקיק התה כמה שיותר זמן בכוס תביא להגדלת כמות הקפאין במשקה.
ג'ינג'ר
בשליש הראשון של ההיריון סובלות נשים רבות מתחושות רבות של בחילות והקאות. תופעות אלו יכולות לצוץ לאורך כל שעות היממה ויש בהן להקשות על מאוד על נשים בהיריון לבטח כשבשליש זה הן עדיין שואפות לתפקד בעבודה ובחיי היומיום. חשוב כמובן להזכיר שתופעת הבחילות יש בה להעיד על ההתפתחות התקינה של השליה ובהינתן כך מדובר על סימן מעודד בכל הנוגע להתפתחות תקינה ולהולדת ילד בריא לאחר תשעה חודשים. ועדיין, באיזה תה ניתן לעשות שימוש על מנת להקל על אותן בחילות?
הג'ינג'ר ידוע כצמח תבלין בעל חריפות המקל על הפרעות עיכול ובכך גם על בחילות. את תה הג'ינג'ר ניתן לצרוך הן כחליטות תה של ג'ינג'ר טרי או מיובש והן בשקיקים. ההמלצה היא לעשות שימוש מושכל ולשתות שתי כוסות תה ג'ינג'ר ביום ולחדול מהשימוש בו לאחר החודש השלישי של ההיריון וזאת בשל היותו בעל תכונות מחממות וממריצות העלולות להביא לעלייה בלחץ הדם.
סרפד
צמח הסרפד ידוע כצמח מזין ומחזק ומומלץ מאוד לצריכה בתקופת ההיריון. בסרפד ישנו ברזל, סידן, ויטמין C, ויטמין E, בטא קרוטן וכלורופיל. ביכולתו של תה הסרפד לסייע לכליות להתמודד עם העומס הרב הקיים בתקופת ההיריון, להפחית כאב בזמן הלידה ואחריה, לסייע במניעת דימומים, היווצרות טחורים, סיוע בניקוי רעלים מהגוף ואף לעודד ייצור חלב אם והעשרתו. את תה הסרפד מומלץ לצורך משבוע 28 של ההיריון עד כשתי כוסות ביום.
חשוב להכיר בעובדה שבחלק מהמקרים ישנן נשים בהיריון שהשימוש בתה סרפד יביא למספר תופעות לוואי כמו קלקול קיבה וקשיים במתן שתן. אם תופעות אלו מופיעות לאחר השימוש בתה חשוב לחדול השימוש ולהתייעץ עם רופא.
פטל
בעלים הנמצאים בשקיק של תה הפטל ישנו חומר בשם טאנינים, שביכולתו להביא לכיווץ תאים וויסות שרירי הרחם. צריכת תה פטל יש בה לתרום לחוויית הלידה הקלה ואף לסייע לטונוס שריר רחם מאוזן, כשכל ציר בו יהיה בעל התכווצות יעילה וחזקה יותר ויאפשר מנוחה מלאה ואידיאלית בין ציר לציר.
נדגיש שצריכה של תה הפטל אין בה בזירוז הלידה מבחינת ציר הזמן אלא ככזו המשפיעה לטובה על צירי הלידה לכשאלו יגיעו. את תה הפטל מומלץ לצרוך בחלק האחרון של ההיריון – לפחות משבוע 34.
השפעתו החיובית של תה הפטל אינה מסתיימת כאן. גם לאחר הלידה החומרים בפטל מסייעים בייצור חלב וזירוז התאוששות הגוף והחלמתו. ההמלצה ברוב המקרים היא בשתיית תה פטל עד חמישה ימים לאחר הלידה.
*** הבהרה: התכנים המופיעים במאמר אינם מהווים כל תחליף לייעוץ רפואי ו\או מקצועי וכל מטרתם לספק ולהרחיב המידע הקיים. אין לראות במידע זה תחליף להתייעצות וביקור אצל רופא המשפחה או רופא מומחה ***