אם אתם בענייני הדיאטה והשמירה על הבריאות, ושמעתם על היתרונות של דיאטת שייקים, חשוב שתדעו ששייק יכול להיות טעים מאוד. הכוונה היא לא רק לשלל הטעמים של השייקים המוצעים בשוק, כמו שייק הרבלייף, אלא גם לעובדה שניתן להוסיף להם שלל מרכיבים, החל בתבלינים ועד לפירות וירקות. אז למי שמתעניין, בשורות הבאות נביא מספר מתכונים שאפשר להכין על בסיס השייק של הרבלייף.
איך מכינים שייקים
מבין מוצרי הרבלייף, מקום של כבוד שמור לשייקים המהווים בסיס לתוכניות הדיאטה של החברה. ועל בסיס השייקים האלו אפשר להכין שלל משקאות. לשם כך, לוקחים 2 כפות של האבקה, מוסיפים מים או חלב דל שומן, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את המרכיבים הנוספים של המתכון. את כל זה מכניסים לבלנדר ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק, וכעת ניתן להוסיף גם יוגורט, מים, מיץ פירות, חלק או כל מרכיב נוסף.
איך להכין שייק שיבולת שועל ויוגורט
על בסיס ההסבר הנ"ל, לוקחים שתי כפות משקה בטעם וניל עוגיות, תות או אחר, ומקבלים מהן עד עשרים מינרלים וויטמינים, ביחד עם סיבי תזונה ותשעה גרם חלבון סויה. לכך מוסיפים קצת מים או חלב, שתי כפות יוגורט, שלוש כפיות שיבולת שועל, כמה עלים של כוסברה, חתיכות מלון וטחינה. מדובר בשייק המספק מנה הוגנה של סיבי תזונה העוזרים לפעילות העיכול ולהפקה טובה יותר של רכיבים חיוניים כגון ויטמינים מהמזון.
איך להכין שייק של עלים ירוקים
שוב, לוקחים שתי כפות של אבקת שייק הרבלייף לפי הטעם המועדף. אליהן מוסיפים מים או חלב דל שומן, שתי כפות של שיבולת שועל, כפית של חמאת בוטנים, כמה חתיכות של מנגו או מלון, וכמה עלים של קייל וכמה עלים של תרד. זהו שייק המספק כעשרה גרם חלבון, לא מעט סידן, כעשרים גרם פחמימות ורק מאה חמישים קלוריות.
איך מכינים שייק עשיר בנוגדי חמצון
גם כאן מתחילים עם שייק בטעם שוקולד, טרופי וכדומה, ומוסיפים שלושה תמרים, כפית של שיבולת שועל, כוס מרים קרים, כוס חלב וחתיכות מנגו. מצד שני, אפשר להכין שייק אחר עם הרבה נוגדי חמצון, המבוסס על מספר עלי תרד, כוס של חלב אורז שקדים, תפוח חתוך ושני שזיפים. כידוע, נוגדי החמצון נלחמים ברדיקלים חופשיים המזיקים לתאי הגוף ומאיצים את הזדקנותם.