באותו יום, בהפרש של שעות ספורות פונו שני תושבי הכפרים מג'דל שמס ומסעדה שברמת הגולן, במסוק, לצנתור דחוף במערך הלב של המרכז הרפואי פדה-פוריה.
באכר מרעי(42) תושב מג'דל שמס חש ברע ביום שני 22.4.19 בבוקר, "הרגשתי צריבה בחזה והתחלתי להזיע, הבנתי שמשהו לא בסדר ואני כנראה חוטף התקף לב, אפילו לא הצלחתי לדבר… ". באכר הגיע למוקד הרפואי בכפר, בהיותו שם חטף התקף נוסף והצוות מיהר לתת לו מכת חשמל. באמבולנס שהגיע כדי לפנותו לביה"ח, שוב ארע לו דום לב והוא טופל באמצעות מכת חשמל נוספת. בשל דחיפות המצב הוזעק מסוק והוא פונה במהירות למערך הלב של המרכז הרפואי פדה-פוריה.
ד"ר דיאב גאנם, מנהל יחידת טיפול נמרץ לב, ציין, "באכר הגיע בהכרה והוכנס ישר לצנתור, בצנתור התגלה עורק גדול חסום באופן מוחלט- 100%, פתחנו את העורק עם בלון ותומכן. הודות לזיהוי שמדובר בהתקף לב, הפינוי והטיפול המהיר הוא יצא מהאירוע הזה עם תפקוד לב תקין ". באכר שאביו נפטר בגיל 42(!) בשל דום לב, מרגיש שחייו ניתנו לו במתנה, "קיבלתי חיים חדשים, הייתי על סף המוות ועכשיו אני חי ומרגיש טוב…"
באותו יום שעות ספורות לאחר מכן, הגיע למערך הלב של המרכז הרפואי פדה-פוריה , בפינוי מוסק ודחוף נאג'י בטחיש, גם הוא בן 42 , תושב הכפר מסעדה שברמת הגולן. נאג'י ששוכב באותו חדר עם באכר, מתאר תחושות וסימנים זהים למה שתאר באכר. גם נאג'י הגיע במהירות למרפאה בכפר , משם בשעה 23:00 בלילה הוטס ליחידה לטיפול נמרץ לב. ד"ר גאנם מתאר, "תוך דקות הכנסנו אותו לצנתור דחוף , במקרה שלו התגלו שני עורקים שאחד מהם היה חסום לגמרי והשני חסום כמעט באופן מלא (90%), פתחנו את שני העורקים והתקנו שני סטנטים".
יום לאחר מכן, באכר ונאג'י שוחררו לביתם, ד"ר גאנם סיכם ואמר, "חייבים להיות ערניים ומודעים, במקרים רבים מטופלים חושבים שכאבים ברום הבטן קשורים לקיבה ולא מבינים שמדובר בתעוקת חזה, צריך לדעת שיש אפשרות של בעיית לב ולמהר לביה"ח".