משרד הבריאות מפעיל תכנית תמרוץ לבתי החולים בישראל למניעת זיהומים נרכשים – אחד מהאתגרים המורכבים ביותר שעימם מתמודדת מערכת הבריאות. במודל זה נבדקים מדדים שונים וכל בית חולים מקבל ציון בהתאם לעמידתו ביעד המדד. מטרת המודל היא לתמרץ את בתי החולים על עשייה בתחום ועל הגעה לסטנדרט החיוני הנדרש כדי להקטין את היקף רכישת זיהומים בבתי החולים ולהילחם בעמידות לאנטיביוטיקה.
הקטגוריות השונות של המדדים שנכללים במודל הן: משאבי היחידה למניעת זיהומים, ניטור והדרכות להיגיינת ידיים ולניקיון, תשתיות תומכות, מחשוב, מדדי מעבדה, ניהול אנטיביוטיקה, ניטור ותוצאי זיהומים וחיסון של עובדי בריאות.
המרכז הרפואי סורוקה הגיע למקום הראשון בקבוצת בתי החולים הגדולים ומרכזי העל בארץ – תוצאה המעידה על הדרגה הגבוהה של המרכז הרפואי בתחום מניעת זיהומים נרכשים.
פרופ' אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה ומנהל הפורום למניעת זיהומים בכללית: "מדובר באחד מהאתגרים הגדולים במערכות בריאות בעולם ובארץ. היכולת להגיע להשגים טובים, תלויה בהשקעה הולמת בתשתיות, בציוד ובכח אדם, יחד עם הטמעת הנהלים והגברת המודעות בקרב אנשי צוות. אנו מובילים בסורוקה תהליכים בקרב כלל העובדים כדי לייצר אקלים ארגוני בטיחותי".
ד"ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: " מניעת זיהומים מוצבת כיעד אסטרטגי, תוך התגייסות מערכתית של כל הצוותים. ההובלה וההצטיינות של סורוקה בפעילות למניעת זיהומים הושגו הודות לתרבות הארגונית שמוטמעת בקרב כל הצוותים בבית החולים".