לא מעט אנשים חווים לאורך החיים סחרחורת פתאומית, שמלוות בעיקר בחולשה, לצד תחושה של אובדן יציבות. בעוד כי להופעת סחרחורות באופן פתאומי יש מגוון סיבות אפשריות, בחלק מהמקרים מדובר בתופעה הנקראת ורטיגו. אז מה גורם לאותה תופעה, וכיצד נוכל להתמודד איתה ביעילות? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך הכתבה הבאה שאתם עומדים לקרוא.
סוגי סחרחורות
לא מעט אנשים סובלים ממקרים שונים של סחרחורת פתאומית , אם כי ראוי לציין שקיימים היום מספר סוגי סחרחורות שונים:
- סחרחורת סיבובית – סחרחורת סיבובית הידועה גם בתור ורטיגו, זו מעין תחושה של סיבוב עצמי, וזאת ללא שמתרחשת בפועל שום תנועה.
- טשטוש מבט – בשפה המקצועית נהוג לכנות תופעה זו בשם אוסילופיסה. מדובר בעצם במעין תחושת חוסר מיקוד כאשר מזיזים את הראש. אלו הסובלים מסחרחורת פתאומית מסוג זה עשויים להתקשות לקרוא טקסטים.
- חוסר יציבות – תחושה כאילו האדם עומד ליפול או לחילופין, של אובדן שיווי משקל אשר מצריך זהירות רבה לצד שימוש בקירות, רהיטים, ציוד עזר וכיוצא בכך.
מה יכול לגרום לאותן סחרחורות?
- דלקת באוזן הפנימית – וירוס או חיידק אשר גורמים לדלקת באוזן הפנימית בהחלט עלולים לגרום לורטיגו חזק, כזה אשר עשוי להימשך אף מספר ימים. לעיתים התופעה תהיה מלווה גם בירידה מסוימת ביכולת השמיעה.
- גידול שפיר באוזן הפנימית – גידול שפיר עלול לגרום להפרעת שיווי משקל הדרגתית, וכן גם להתקפים קצרים ופתאומיים של תופעת הורטיגו אותה הזכרנו קודם לכן. יש לציין כי זהו למעשה גידול אשר מתרחב באיטיות ואינו מסוכן, אם כי על מנת שנוכל לצמצם את האפקטים שלו ואת כל אי-הנוחות שהוא גורם למטופל, הרי שעלינו לזהות את המצב ולטפל בו בהקדם האפשרי.
- מחלת מנייר – מחלה התקפית, שעלולה לפגוע באוזן הפנימית בצד אחד. בדרך כלל, מחלה זו באה לידי ביטוי בהתקפי צפצוים באוזן, לצד אפקטים הדומים במהותם לורטיגו וכמובן גם ירידה ביכולת השמיעה. ההתקפים בדרך כלל נמשכים בין מספר דקות למספר שעות, וזמן התאוששות מהם הוא יחסית קצר.
אז איך מטפלים?
אם אתם חווים סחרחורות פתאומיות, ואילו מדובר במצב שנמשך לאורך תקופת זמן ממושכת – הרי שעליכם לקבוע תור בהקדם אל מומחה אוזניים . מומחה אוזניים יאבחן את המצב שלכם, ועל מסך הממצאים שבידו לאחר מכן יתאים תוכנית טיפול שתסייע לכם להחלים מהמצב ולהתמודד איתו בצורה יעילה. על מנת לבחור מומחה בצורה נכונה, ניתן ואף מומלץ לחפש ברחבי הרשת אחר חוות דעת, ביקורות והמלצות של מטופלים שהתמודדו עם מצבים דומים לשלכם. חוות דעת בעצם עוזרות לנו להבין מהי החוויה של המטופל, ובכך לגבש דעה יותר מבוססת באשר לבחירת המומחה הנכון שיתאים לנו ויוכל לסייע לנו על הצד הטוב ביותר.