האגודה למלחמה בסרטן העניקה תעודות הוקרה ומענקי מחקר לשלוש חוקרות ישראליות בתחום סרטן השד הודות לתרומתן של קבוצת החברות אסתי לאודר ישראל ורשת האופנה גולברי
האגודה למלחמה בסרטן השקיעה במהלך העשור האחרון כ-40 מיליון שקלים במימון עשרות מחקרים של חוקרי סרטן מישראל. ההשקעה התאפשרה בזכות תרומות הציבור והמגזר העסקי, כעיקרון, ללא כל מימון משרד ממשלתי כלשהו. מענקי המחקר ניתנו לחוקרים אשר הובילו מחקרים שנמצאו ראויים לתמיכה על ידי חברי ועדת המחקר הבלתי תלויה של האגודה למלחמה בסרטן בראשות פרופ' אלי פיקרסקי מהאוניברסיטה העברית והדסה.
בין כל 42 מענקי המחקר שניתנו השנה הוענקו שלושה מענקים מיוחדים ותעודות הוקרה לשלוש חוקרות המובילות מחקרים בתחום סרטן השד, אשר מומנו הודות לסיוע ושיתוף הפעולה רב השנים עם קבוצת החברות אסתי לאודר ישראל, אליהן הצטרפה השנה גם רשת האופנה גולברי. שלוש חוקרות הסרטן הישראליות הן, ד"ר אלה עברון מהמרכז הרפואי קפלן, על מחקרה בנושא, קרינה מונעת לשד נגדי לנשים נשאיות מוטציה BRCA אשר מקבלות קרינה לשד החולה, ד"ר אחינעם לב-שגיא, מהמרכז הרפואי הדסה הר הצופים על מחקר מצטיין במיוחד בנושא, טיפול חדשני לאטרופיה נרתיקית בנשים החולות בסרטן שד וד"ר נעמי שרויאר, מאוניברסיטת חיפה על מחקרה בנושא שיפור השתתפותן של נשים עם סרטן שד בפעילויות יומיומיות.
ועדת המחקר של האגודה למלחמה בסרטן בחרה לתת גם מענקי מחקר מצטיינים במיוחד לשנת 2019 לד"ר אירית שפלר, מהמרכז הרפואי מאיר, על מחקרה בנושא מיקרווסיקלות מתאי סרטן הריאה מתווכים בהפעלת תאי הפיטום בסביבה הסרטנית, לד"ר יקיר רוטנברג מהדסה עין כרם, על מחקרו בנושא מתן טיפול כימותרפי דרך האף לטיפול בגידול בקרומי המוח, לד"ר נעמי פודה שקד, מהמרכז הרפואי שיבא על מחקרה בנושא עריכה גנטית כפלטפורמה לפגיעה מוכוונת מטרה לשם טיפול בגידול כליה בילדים ולפרופ' אריאל מוניץ, מאוניברסיטת תל אביב על מחקרו בנושא תפקידם של חלבוני הגרנולות של אאוזינופילים בסרטן המעי הגס.
האגודה למלחמה בסרטן מהווה גורם מרכזי בתמיכה במחקר מחלות הסרטן. במטרה לתמוך ולקדם את מחקר סרטן בארץ, מעניקה האגודה מענקי מחקר לרופאים ולחוקרים בכל בתי החולים, המרפאות ומוסדות המחקר האקדמאים והציבוריים המוכרים בארץ. מדובר במחקר בסיסי, קליני, אפידמיולוגי, כמו גם במחקרים העוסקים בהיבטים פסיכו-סוציאליים של מחלת הסרטן ובדפוסי ההתמודדות של החולה ומשפחתו. מענקי המחקר של האגודה למלחמה בסרטן סייעו בקידום הישגים חשובים ברמה הלאומית והבינלאומית, והם נבחרים על ידי ועדת המחקר בה יושבים מיטב החוקרים ממוסדות המחקר והרפואה בארץ, בראשותו של פרופ' אלי פיקרסקי. גם פרופ' אהרון צ'חנובר, אשר זכה בשנת 2004 בפרס נובל לכימיה, קיבל כחוקר צעיר, מענקי מחקר מהאגודה למלחמה בסרטן בראשית צעדיו, כיהן אף הוא במשך עשור כחבר בוועדת המחקר של האגודה וכיום מכהן כנשיא כבוד של האגודה וכן פרופ' זליג אשחר, חוקר בכיר במכון ויצמן וחתן פרס ישראל לשנת 2015, ומועמד לפרס נובל לשנת 2017, נעזר בתחילת דרכו במענק מחקר מהאגודה למלחמה בסרטן ומחקריו מהווים היום פריצת דרך בתחום הטיפול האימונולוגי במחלת הסרטן.
האגודה למלחמה בסרטן מאמינה כי השקעה במחקר היום עשויה להתגבש לכדי פריצת הדרך הטיפולית של מחר, ועל כן היא משקיעה משאבים בקידום המחקר במטרה לשפר את דרכי המניעה והטיפול, להעלות את שיעורי הריפוי מן המחלה, ולסייע בשיפור איכות חיי החולים. האגודה למלחמה בסרטן הינה ארגון ללא כוונות רווח וכל שירותיה ניתנים לחולים ולמחלימים ובני משפחותיהם ללא תשלום. כל זאת הודות לתרומות הציבור בלבד, וכעיקרון ללא כל מימון מתקציב ממשלתי כלשהו, כדי שתוכל לפעול על בסיס שיקולים מקצועיים בלבד. האגודה פועלת בכל החזיתות, לקידום המחקר, דרכי המניעה, שיפור דרכי הטיפול והשיקום של החולים והמחלימים. הפרויקטים בהם משקיעה האגודה למלחמה בסרטן את תרומות הציבור נקבעים על ידי ועדות מקצועיות שחברים בהן בהתנדבות נציגים ממיטב אנשי הרפואה והמחקר ברחבי הארץ, והם נבחנים בקפידה, לאחר שיקול דעת מקצועי וענייני ברמה הלאומית. באגודה למלחמה בסרטן פעילים בקהילה המקומית כ-3,500 מתנדבים הפרוסים בכ-70 סניפים בכל רחבי הארץ, השותפים לקידום המאבק בסרטן באזור מגוריהם.