תחום השתלות השיניים מהווה תחום חדש יחסית בעולם רפואת השיניים אשר הולך וצובר תאוצה ככלי למתן פתרונות לבעיות שיקומיות שונות. אם בעבר לאדם שהיו חסרות שיניים, בין אם באופן מלא ובין אם באופן חלקי, היה צריך להיעזר בגשרים ותותבות, הרי שכיום באמצעות שתלים דנטליים ניתן לקבל אפשרויות שיקום נוספות ואיכותיות יותר. אם אתם תוהים מה צריך לדעת אודות שתלים דנטליים והיכן כדאי לכם לבצע השתלה, כדאי מאוד שתיכנסו לאתר: https://mamraev.co.il.
שתלים דנטליים- מה זה אומר?
השן מחולקת שני חלקים: הכותרת והשורש של בשן המצוי בתוך העצם של הלסת. שתל דנטלי למעשה מהווה כמעין תחליף לשורש של השן. שתל דנטלי הוא הבסיס שעליו ניתן לבנות פתרונות שיקומיים שונים, כך לדוגמא: ניתן לחבר לשתל מבנה וכתר וכך להשלים שן אחת חסרה וזאת מבלי לפגוע בשיניים הסמוכות לה וכן, ניתן לחבר מספק שתלים באמצעות גשר וזאת לצורך השלמת מספר שיניים חסרות, עד כדי השלמת פה מחוסר שיניים באופן מוחלט. שתלים דנטליים יכולים גם לשמש בסיס לשיקומים נשלפים, כך לדוגמא כאשר מעוניינים להוסיף תמיכה לתותבות. כיום אין צורך להחליף כל שן חסרה באמצעות שתל אחד וניתן להשלים פה מחוסר שיניים לחלוטין באמצעות 4-6 שתלים בלבד ואליהם להבריג שיקום אשר משלים 12 שיניים.
כיום ידוע כי אין צורך בעצם להחליף כל שן אחת חסרה באמצעות שתל אחד וניתן בעצם להשלים לדוגמה פה מחוסר שיניים לחלוטין באמצעות 4 או 6 שתלים בלבד שעליהם מרכיבים את כל הפתרונות השיקומיים הנדרשים.
כיצד משקמים שן שנעקרה או חסרה?
בעבר, בכדי לשקם מצב של שן שנעקרה או חסרה בשל טראומה כלשהי כגון: מכה אשר האדם קיבל בשיניים ועוד, היו שתי אפשרויות בלבד. היה ניתן לשקם את המצב באמצעות תותבת חלקית נשלפת או גשר שהוא למעשה מספר כתרים מחוברים, כאשר שן תומכת מצד אחד שלו ושן אחת מצד שני. השיניים התומכות הושחזו לטובת ההתקנה של הגשר. במקרים מסוימים היו גם מבצעים טיפולי שורש באותן שיניים תומכות ולא בשל העובדה שהייתה בעיה כלשהי שהצריכה טיפול שורש, אלא לצורך השיקומי. אולם כיום קיים פתרון מתקדם אשר קרוי שתל דנטלי. השתל הוא למעשה תבריג אשר מכניסים לעצם של הלסת והוא משמש כנקודת עיגון לצורך התקנת כתר עליו. השתלים הדנטליים מהווים למעשה פתרון אלגנטי כאשר אין צורך לפגוע בשיניים סמוכות.
מושגים אשר קשורים לשתלים דנטליים שצריך להכיר
ישנם שני מושגים בעולם השתלים שצריך להכיר, כאשר האחד הוא השתלה מיידית והשני הוא העמסה מיידית. השתלה מיידית מתייחס למצב שבו נעקרת שן ובמקום מחדירים את השתל באותה הפרוצדורה. העמסה מיידית לעומת זאת מתייחסת למצב שבו מיד כאשר מתקינים את השתל מחברים אליו גם שיקום זמני כגון: כתר או גשר זמניים. שם אחר להעמסה מיידית הוא השתלה ביום אחד. אם לשתלים אשר מחדירים יש יציבות ראשונית איכותית ניתן בו ביום אשר מבצעים את ההשתלה להעמיס עליהם, כלומר, לחבר אותם לשיקום הזמני המדובר.
היכן כדאי לבצע השתלה דנטלית?
השתלה דנטלית היא ללא ספק תהליך שיש לבצע רק במרפאת שיניים מקצועית שבה ניתן למצוא רופאי שיניים מומחים בתחום זה. חשוב מאוד להבין כי מדובר על תהליך לא פשוט אשר יש להתאים אותו לכל מטופל בצורה מדויקת וזאת בהתאם למצב השיניים שלו ובהתאם לפרמטרים נוספים שיש לתת עליהם את הדעת. על כן, אין להתפשר הן על המרפאה והן על הרופא לצורך ביצוע ההליך המדובר.