ד"ר מרים עופר, חוקרת ומרצה ללימודי שואה טוענת כי ניתן ללמוד רבות בנוגע להתמודדות עם מגיפות בשואה, בזכות הרופאים והמדענים היהודים שתיעדו והנציחו את הסוגיות הרפואיות שאיתם התמודדו בגטאות ובמחנות הריכוז.
לרגל יום השואה שהערב מציינת ד"ר מרים עופר, חוקרת ומרצה בחוג ללימודי השואה באקדמית גליל מערבי ובת לאם ניצולת אושוויץ מציינת כי "המחקרים שנעשו בגטאות בנוגע למגפות הקשות בתת תנאים רלוונטיים למציאת דרכי מאבק. יש היום הרבה מה ללמוד מאלפי הרופאים והמדענים היהודים שתיעדו והנציחו את הסוגיות הרפואיות והמגפות מהשואה".
ד"ר עופר חקרה את התמודדות צוותי הרפואה היהודית וההנהגה היהודית בגטאות לנוכח המשבר הרפואי שפרץ תחת התנאים הלא-אנושיים שהשיתו הגרמנים על יהודי הגטאות. עוד היא מדגישה כי "צוותי הרפואה הותירו תיעוד מגוון בארכיונים בגטאות השונים ממנו יצרנו תמונה נרחבת על התפרצות המגפות, התפשטותן, דרכי המאבק למגרן, הדילמות המקצועיות המדעיות והרפואיות, הדילמות האתיות ועוד".
"חקר המגפות של הרופאים היהודים בגטאות יכול להוות לעזר רב במאבק במגפת הקורונה"
ספרה "חלוק לבן בגטו" (2015), שמהדורת האנגלית שלו תראה אור בימים הקרובים, שימש כהשראה לסרט על הפקולטה הרפואית המחתרתית שפעלה בגטו וורשה, שיוקרן בערב יום השואה בערוץ כאן 11.