תופעת ADHD או בשמה בעברית: הפרעת קשב וריכוז, הינה תופעה שכיחה במיוחד בקרב כלל האוכלוסייה. למעשה כ5%-10% מהילדים סובלים מהפרעות קשב וריכוז, במיוחד בשנים אלה שלאחר תקופת הקורונה. תוסיפו לכך את מגוון הגירויים השונים שיוצרים מסכי הדיגיטל על כל מגווניהם השונים ושלל האופציות הבידוריות שהן מציעות לדור הצעיר ותבינו מדוע חלה עלייה חדה ב20 השנים האחרונות בעניין זה. למעשה, ככל שבודקים לעומק, מגלים כי התופעה איננה נפוצה רק בקרב ילדים אלא גם בקרב מתבגרים ואפילו אנשים מבוגרים יותר.
טיפול בADHD באמצעות הגישה ההוליסטית:
לחיות עם הפרעת קשב וריכוז עשוי להיות מאתגר. מדובר בחיים שבהם לרוב ההערכה העצמית שלנו תהיה נמוכה, לא נצליח להתמודד עם משימות שונות (בוודאי עם ריבוי משימות), המחשבות יציפו אותנו, הזמן יברח לנו ולעתים זה עושי אפילו לגרום לתחושה של בדידות או חרדות. סביר להניח שנקבל הערות רבות מהסביבה ושאולי אפילו יהיה לאנשים קשה לקבל אותנו ולהתקרב אלינו. הזבוב בכיתה עשוי להטריד את מנוחתנו ואנו לא מצליחים כל כך להתרכז במה שהמורה מנסה ללמד אותנו.
הורים יקרים – כאשר אתם מזהים סימנים אלה ואחרים אצל ילדיכם העשויים להעיד על הפרעת קשב וריכוז אנא עזרו להם להתמודד באמצעות אבחון וטיפול מתאים. מרפאת חדשה בגני תקווה של ד"ר שרון צחורי תסייע לילדיכם לאבחן, לבדוק, לטפל ולהסביר בכל הנוגע לטיפול, לסיטואציה, לתסמינים ולדרך. באמצעות טיפולים במגוון סוגים, שייבנו מכלול טיפולי מלא, נוח ונעים לילדיכם תוכלו לסייע לכם להתמודד עם הסיטואציה ולשפר את מצבם בהתמודדות. ד"ר צחורי אינה מטפלת מטעם בתי הספר או גופים אחרים אלא לטובת הילד ומשפחתו. באמצעות שיטת טיפול הוליסטית מתאימה, ניתן יהיה לעזור לילד למצוא רוגע ואיזון שיסייעו לו בכל תחומי החיים.
כיצד נגדיר הפרעת קשב וריכוז?
אם אתם שואלים את עצמכם מה זה ADHD? כדאי שתקראו את השורות הבאות. כך תוכלו לזהות סימנים אצל ילדיכם שאולי עשויים להעיד על הפרעת קשב הריכוז וטוב יהיה לעזור להם מוקדם ככל האפשר בנושא. ADHD, בעברית הפרעת קשב ופעלתנות יתר, מקיפה מכלול את התנהגויות, מחשבות והפרעות ביולוגיות העשויות לפגוע בחיי הילד או המתבגר שלכם במגוון תחומי החיים. החל מהחיים החברתיים שלכם, דרך היחסים אתכם ועד להכנת שיעורי בית והתמודדות עם מבחנים והלימודים בכלל. בין הסימנים השונים העשויים להעיד על ADHD יכולים להיות קשיי ריכוז, קושי להשלים משימות בזמן, קושי להתמודד עם ריבוי משימות, נטייה לפטפטנות, זזים הרבה ולא רגועים, הערכה עצמית נמוכה ועוד.