ערב חג שבועות נאספים לארוחה חגיגית, וכמובן שכל האורחים מצפים לעוגת הגבינה המסורתית כקינוח לארוחה המושקעת. יש מי שאוהבים לעמול במטבח, להכין מנות מיוחדות, מושקעות ומהממות ביופיין, שיקסימו את האורחים ויוכיחו את יכולות המטבח המדהימות שלו. יש מי שאוהבים מאוד לארח (או להתארח) אך זמן ההשקעה והעבודה במטבח כמו גם יכולות הבישול והאפייה שלהם מצומצמים יותר. במאמר זה נציע לכם שתי דרכים להכין ולהגיש עוגת גבינה: האחת פרקטית, מהירה ופשוטה ואילו השנייה מורכבת יותר ודורשת זמן השקעה ארוך יותר. שתי העוגות תהיינה כמובן מוצלחות וטעימות להפליא.
גם יפנים מכינים עוגות גבינה
אחת העוגות האווריריות והמרשימות ביותר בתחום עוגות גבינה, היא העוגה היפנית. גם היפנים אוהבים עוגות גבינה והם כמובן עושים זאת בדרכם המיוחדת עם הרבה מחשבה והשקעה ועם תוצאות מרהיבות ומהפנטות. הכנת עוגה זו דורשת שלבים רבים ודיוק בפרטים.
מחממים את התנור ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה (כדאי לחתוך עיגול לתחתית ופס עגול לשוליים כדי שלא יהיה קפלים במרקם העוגה כשנוציא אותה מהתבנית). את התבנית הזו נניח בעת האפייה בתוך תבנית אחרת עם מים רותחים כך שכדאי להכין גם תבנית נוספת גדולה מספיק בשביל להכיל את תבנית העוגה.
בסיר קטן על אש קטנה, מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, חלב וחמאה עד לקבלת תערובת חלקה והחמאה כולה נמסה. מורידים מהאש ומקררים לכמה דקות. בקערה גדולה טורפים חלבוני ביצה, תמצית וניל ומיץ לימון ומוסיפים את תערובת הגבינות לאחר שהתקררה מעט. מוסיפים לקערה קמח וקורנפלור ומערבבים היטב. לאחר מכן מסננים את התערובת שתהיה חלקה יותר וללא גושים.
מקציפים חלבונים עם מעט מלח עד שמתקבל קצף גבוה ולאט לאט מוסיפים סוכר. מקציפים לאט עד שמתקבל קצף מבריק ונוקשה מעט. מערבבים שליש מהקצף עם החלמונים עד שהתערובת הופכת דלילה מעט. לאחר מכן מערבבים שליש נוסף אל תוך הבלילה בתנועות קיפול ולבסוף את השליש האחרון של הקצף. מקפלים כך עד שהבלילה אחידה וללא "פסים" לבנים של הקצף. את התערובת מוזגים לתבנית העגולה הנמצאת בתוך תבנית נוספת. את התבנית התחתונה ממלאים במים רותחים וכך אופים את העוגה.
יש לאפותה בטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-25 דקות, ולאחר מכן להוריד את חום התנור ל-120 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה ורבע. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לחלוטין. לאחר מכן הופכים את העוגה על צלחת גדולה ומקלפים ממנה את נייר האפייה. לאחר מכן, בעזרת צלחת נוספת, הופכים אותה בשנית (בסיום התהליך העוגה תהיה כפי שנאפתה – חלק תחתון למטה וחלק עליון למעלה) ומפזרים עליה אבקת סוכר. העוגה המתקבלת מהפנטת בצורתה, מרשימה בגובהה וטעימה להפליא.
עוגת גבינה בלי עבודה
מי אמר שלאפות עוגת גבינה זה מסובך? מי החליט שיש צורך להכין יום מראש מכיוון שיש צורך לקרר במקרר לילה שלם? ישנן עוגות גבינה מצוינות שניתן לאפות, לצנן מעט ולהגיש מיד.
בקערה גדולה נערבב גבינה לבנה, קמח, סוכר, סוכר וניל ומעט קוקוס מגורד. תוך כדי ערבוב נוסיף ביצים ולבסוף גם קמח תופח (את הקמח נוסיף לאט, בתנועות קיפול עד שייטמע בתערובת). חשוב לא לערבב הרבה את הקמח כדי שלא תצא עוגה כבדה או יבשה מידי. נשמן תבנית עגולה (ניתן להחליף בשתי תבניות אינגליש קייק. לא לשכוח לשמן) וניצוק לתוכה את בלילת העוגה עד לגובה שלושת רבעי התבנית. (נשאיר מקום לעוגה לתפוח כך שלא תגלוש החוצה). נאפה כארבעים דקות, עד שהחלק העליון מזהיב מעט. כדי לדעת אם העוגה מוכנה ניתן לדקור אותה עם קיסם ואם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים, נדע שהיאה מוכנה. נצנן מעט את העוגה לפני ההגשה. בסיום נקבל עוגת גבינה מופלאה, יפהפייה וטעימה במיוחד.
לשדרוג העוגה ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס, מעט גרידת תפוז או אפילו חתיכות פרי לתוך התערובת.
לבלות עם משפחה וחברים, ליהנות מארוחה מצוינת, לקנח עם עוגה שמשאירה טעם של עוד, כל אלו מעצימים את חוויית החג. עוגת גבינה מופלאה לצד כוס משקה חם היא ללא ספק סיום נפלא לארוחת שבועות. בין אם תחליטו להכין ארוחה קלילה עם מנות חלביות מוכרות, אהובות וטעימות ובין אם תחליטו לעמול על מתכונים חדשים, שדרוגים מפתיעים ושילובים מעניינים, עוגת הגבינה היא הכוכבת האמיתית.