הוועדה למאבק בקורונה דנה היום התכנית הכלכלית שפירסם משרד האוצר. מדובר בתכנית ראשונית, שחלק מפרטיה אינה ברורים דיים. ואולם כבר עכשיו ברור, שכדי לתת מענה למשבר נזדקק הן לתכנית רחבה בהרבה והן לשינוי הגישה התקציבית המקובלת.
ח"כ עפר שלח (יש עתיד) יו"ר ועדת הקורונה, אמר לאחר הדיון הסוער בוועדה שעסק בתכנית הכלכלית של משרד האוצר והשפעתה על בעלי עסקים: "התכנית הכלכלית שהוצגה אינה מספיקה. לנוכח גודל המשבר, יש להרחיב אותה ולנקוט באמצעים לא מקובלים"
הוועדה סבורה שבכל הנוגע להיבט הכלכלי, מוטב מוקדם מאשר מאוחר. אזרחים ועסקים שלא יעמדו בהשלכותיו המיידיות של הסגר הכלכלי יתקשו לחזור למסלול לאחר שזה יוקל, ולכן יש לסייע להם מייד בסכומים גדולים – דבר שיחסוך הוצאות גדולות יותר בעתיד.
הסיוע צריך להיות ברור ונגיש, תוך הפעלת מירב האמצעים כדי לתת מידע, לפתוח חסמים ביורוקרטיים ולתת רשת ביטחון והנחיות גם למערכת הבנקאית, שבינתיים אינה מעניקה אשראי לציבור בהיקפים ראויים למרות רשת הביטחון המובטחת של האוצר.
בדיון עלו סוגוית שונות, ובהן אפליית העצמאים במשק אל מול השכירים, והקשיים הספציפיים של מגזרים שונים. הוועדה מצפה לטיפול מהיר בבעיות אלה. כמו כן עמדתנו היא שאין למסות את המענקים לציבור במסגרת התכנית. הקורונה היא מקרה ייחודי בתולדות המשק; המאבק בה מצריך צעדים מיוחדים, כולל שינוי גישות מסורתיות ופעולה שונה מבעבר"