בריאות נפשית. ככל שעובר הזמן, המודעות על חשיבות הבריאות הנפשית הולכת וגדלה. כיום היא נמצאת בסל השירותים הבריאותיים הניתנים לכל אזרח, בזהה לבריאות הגופנית. את כל הפרטים על הבריאות הנפשית, תוכלו למצוא בכתבה הבאה.
בריאות נפשית – למה התכוון המשורר?
ההבנה הרווחת שהגוף והנפש של האדם הם אחד, הולכת ומתבססת עם השנים. בין הגוף הפיזי ובין הגוף הנפשי של האדם, קשר מורכב ומחובר באותה העת. הבריאות הנפשית מתייחסת לסיטואציות מסוימות שהאדם חווה בכל הקשור לנפש שלו. אלו כמובן משפיעות על תפקודו הפיזי. הפרעות או מחלות נפשיות כאלה ואחרות אשר עלולות להיווצר לאור גורמים שונים ובסופו של יום פוגעות באדם ומפריעות לתפקודו היומיומי. חלקן יכולות להיות חד פעמיות וחלקן נמשכות לאורך זמן ממושך ודורשות טיפול מסור וקבוע.
פעמים רבות אנשים בעלי הפרעות נפשיות הם קשים לעיכול בקרב הסובבים אותם ונתפסים כאנשים לא צפויים. על כן, מתוך חוסר ההבנה וההיכרות עם תחום ההפרעות הנפשיות, אנשים רבים נרתעים מאלו המתמודדים עם התסמינים. עניין זה יוצר תסכול רב, חוסר אונים ותחושת בדידות בקרבם.
קיימות כיום דרכי טיפול נרחבות ומגוונות, אשר אנשים המתמודדים עם הפרעות נפשיות קשות יוכלו להיעזר בהן.
ולבסוף, הודות לטיפול הנכון והמדויק להם, יוכלו להשתלב בחברה, בדומה לכל אדם אשר סובל מבעיה רפואית.
בשנת 2012 התחולל שינוי משמעותי בכל הקשור לבריאות הנפש
על-פי צו ביטוח בריאות ממלכתי שהוציא שר הבריאות. מטרתו היא להעביר את האחריות למתן שירותי בריאות הנפש ממשרד הבריאות לקופות החולים. שינוי זה יביא לאיחוד משמעותי בין הפיזי והנפשי. טיפול במחלות גופניות וטיפול במשברים נפשיים כאחד, יקבלו טיפול מסור בקופות החולים.
זאת מאחר וככל שעובר הזמן, מתבהרת החשיבות הגדולה שבמתן טיפול ראוי למחלות והפרעות נפשיות. בדומה למחלות גופניות.
טיפולים מתקדמים בעולם בריאות הנפש יינתנו על בסיס אמצעים מתקדמים. אשר תלויים בתשתיות ובידע של הרפואה הכללית.
כמו כן, מאחר והפרעות נפשיות מלוות לא פעם בתסמינים גופניים. המטופלים יקבלו כלים רלוונטים הן בפן הפיזי והן בפן הנפשי.
הפרעה נפשית – מה זה אומר?
הפרעה נפשית היא הגדרה כללית לקבוצת מחלות והפרעות הנקשרות עם נפש האדם. הן משפיעות על האופן שבו האדם מתנהל, חושב ומרגיש, מתקשר ומתנהג בסביבתו. אבחון הפרעות נפשיות נעשה על פי בדיקות מקצועיות ומוגדרות מראש בתחום הנ"ל. דיכאון, חרדה והפרעה דו קוטבית, הן מקבץ מחלות נפשיות ונחשבות לשכיחות ביותר.
בקרב המתמודדים עם מחלה נפשית, תחושות קשות מועצמות יותר ומהוות חלק בלתי נפרד מהשגרה היומית שלהם. הם יחוו לחץ, עצב, כעס, פחד וכד', בעוצמות גדולות יותר מאדם שאינו חולה במחלה. עד כדי כך שהם מתקשים לתפקד באופן שוטף.
כמו כן, ישנן הפרעות נפשיות אשר מתאפיינות בראיית המציאות באופן שונה: הזיות, תפיסת המציאות באופן מנותק מהקיים וכד'.
לאלו שחווים סימנים מקדימים להפרעה נפשית כלשהי, חשוב שיגשו לבדיקה על מנת שיוכלו לקבל את הטיפול המתאים במהירות המירבית.
קיימים סוגי טיפול רבים להפרעות נפשיות. טיפול תרופתי, שיקום בקהילה, טיפול וייעוץ פסיכיאטרי, טיפול במערכות אשפוז וכד'.
סוג הטיפול כמובן ייקבע בהתאם לאופי המחלה ורמת חומרתה.