הריטואל חוזר על עצמו מדי יום – הנכם מתאמצים לפני כל ארוחה במטבח, ומתנהלים בין שטיפה של הפירות, הרתחת הבשר, הכנת האורז, תוך כדי קבלת התראה בנייד שמזכירה לכם לקחת את ילדכם לחוג חלילית אוטוטו. ולפתע מכה בכם התובנה – שכחתם לגמרי לקנות ירקות. אין מה לדאוג או להילחץ, טוב שאתם כה מאורגנים. פתחו את המקפיא ושלפו ממנו את הירקות הקפואים שנכנסו למטבח הביתי.
במוקפץ או בשייק? הירקות הקפואים שנכנסו למטבח הביתי
הורים לתינוק צריכים את הירקות הקפואים שנכנסו למטבח הביתי –
כהורים טריים לתינוק, הנכם חייבים להקפיד על תזונה בריאה, שתעניק לכם אנרגיות לתפקד, גם בשעה שאתם מתים לישון ונבצר מכם, כמו למשל – הירקות הקפואים שנכנסו למטבח הביתי, שאינם דורשים יותר מדי זמן להשקעה בהכנה. ברגע הראשון שבו תגלו כי התינוק שלכם החליט לישון, וסיימתם את כל המטלות שלכם, אל תהססו, ותכינו מיד מאכלים מהירקות הקפואים. בכל זמן נתון כדאי להשתמש בירקות קפואים, לשם הכנת שייק או לחלופין לשם הכנת מוקפץ, אבל כשמגדלים זאטוט בבית, מדובר ברעיון ששווה ערך להצלת חיים אמתית. בגידול תינוקות אין רגע דל – צריך להכין להם מבעוד מועד את האוכל שלהם, צריך לכבס את הבגדים והמצעים שלהם על בסיס קבוע, צריך להרדים ולהרגיע אותם, וצריך או חייבים למצוא זמן בשביל להשקיע בתזונה עם ערך מוסף עבורכם. את זה תשיגו על ידי שימוש בירקות קפואים, שהנחתם במקפיא, ולא משנה כמה זמן עבר. ההכנה היא מינימלית, וכרוכה בקיצוץ, שטיפה וקילוף הירקות. בדיוק בזמן שהתפנה לכם, מחסדו של תינוקכם הקט.
האם הירקות הקפואים שנכנסו למטבח הביתי דומים לירקות הטריים מן ההיבט התזונתי?
הירקות הקפואים שנכנסו למטבח הביתי לעתים טובים יותר או זהים לירקות הטריים מן ההיבט של תזונה. קודם כל, חלק מהם נקטפו עוד בשיא העונה. שנית כל, כאשר מקפיאים ירקות נשמרים הערכים התזונתיים, כאשר בירקות טריים הערך התזונתי נמוג בתום כמה זמן שלאחר הקטיף. ניקח לשם הדגמה השוואה של היבט התזונה בין ירקות קפואים מברוקולי, לבין ירקות טריים מברוקולי. על פי מחקרים נמצא, כי ירקות קפואים מברוקולי מכילים חומצה פולית, ויטמין איי, ויטמין סי או ויטמין בי שתיים קמעה יותר מירקות טריים של ברוקולי.
מדוע עדיף להצטייד בירקות קפואים?
- ניפוץ המיתוס שטוען כי ירקות קפואים פחות מזינים מן ירקות טריים. על פי המון מחקרים שבוצעו בתחום, נמצא כי יותר משישים וחמישה אחוז מירקות קפואים מכילים מנעד רב של נוגדי חמצון, כמו גם ויטמין סי, לעומת ירקות טריים שהונחו בפריג'ידר במהלך יומיים או שלושה ימים. בהקפאה של ירקות נשמרים ומוגנים כל החומרים המזינים, כמו לדוגמה – החומרים המועילים לרגישות מחום, לרבות – נוגדי חמצון, ויטמינים של בי למיניהם או ויטמין סי למשך עת ארוכה.
- הירקות הקפואים נגישים או זמינים בכל עונות השנה. באפשרותכם לקנות תירס קפוא במהלך עונת החורף, במידה והנכם מעוניינים לצרף אותו כמרכיב לשייק הקבוע שלכם או כתוספת לקערת שייק קפוא.
- רכישת ירקות בהקפאה הרבה יותר כדאית – קודם כל, לא מבזבזים כסף לריק על קניית ירקות והשלכתם לפח האשפה כאשר הם נרקבים, כי אם אפשר להשאיר אותם בהקפאה מינימום שלושה חודשים, ולמצות את ההנאה מהם בכל רגע נתון. לרוב ההוצאה הכספית עבור ירקות שהוקפאו מועטה יותר מההוצאה הכספית עבור רכישת ירקות טריים, מפני שרכישת ירקות שאינם עונתיים עולה יותר, ונזרק המון כסף על ירקות שעבר זמנם ואינם אכילים.